VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws archief 2014

22-12-2014
Terugblik burgemeester op het jaar 2014

Terugblik burgemeester op het jaar 2014


lees verder »
20-11-2014
Vrijwilligers trots op Week van de Dialoog

De werkgroep Venray in Dialoog, 11 gespreksleiders, 10 bedrijven en organisaties en 85 deelnemers hebben samen van de Week van de Dialoog een succes gemaakt. Bewezen is dat dialoog verbindingen tot stand brengt. Dat door actief te luisteren naar anderen en open te staan voor ‘anders’ je gezamenlijk tot nieuwe inzichten komt.


lees verder »
10-11-2014
Week van de Dialoog geopend bij Wonen Limburg

Dialoog geeft ruimte voor nieuwe ideeën, geluiden en smaken

 

“Samen in gesprek aan een dialoogtafel in een veilige omgeving. Persoonlijk, openhartig, positief en een gezellige sfeer. Met échte mensen en échte verhalen op bijzondere plekken in Venray.” Met deze woorden opende Gerard van den Buijs, voorzitter van Venray in Dialoog, op vrijdagmorgen 7 november jl. in de buurtwinkel van Wonen Limburg, de Week van de Dialoog 2014.
85 inwoners van Venray gaan de komende week met elkaar in gesprek over Vitaal Venray. 


lees verder »
22-09-2014
Wonen Limburg ambassadeur Venray in Dialoog
Wonen Limburg ambassadeur Venray in Dialoog

“Ontmoeting is voorwaarde voor prettig, vitaal leven”

 

Is Venray Vitaal? Hoe blijf je vitaal? Wat versta je onder een vitale wijk? Hoe belangrijk is geestelijke vitaliteit en hoe houd je het platteland vitaal? Het zijn allemaal vragen die centraal staan tijdens de Week van de Dialoog in Venray van 7 tot en met 14 november. Het centrale thema is Vitaal Venray. Iedereen kan er over meepraten op verschillende plekken en momenten.
Wonen Limburg is dit jaar ambassadeur van Venray in Dialoog. 
We vroegen Martin Delhij, senior adviseur Wijkontwikkeling, waarom Wonen Limburg de dialoog over Vitaal Venray zo belangrijk vindt.


lees verder »
21-07-2014
Venray in Dialoog gaat 10 gespreksleiders trainen

De informatieavond over Venray in Dialoog op 17 juni jl. heeft ertoe geleid dat we 10 gespreksleiders mogen gaan trainen. Kandidaat-gespreksleiders zijn verplicht twee trainingsavonden te volgen, zodat ze zich de dialoogmethodiek voldoende eigen kunnen maken. De trainingen staan gepland op 7 en 21 of 28 oktober. Belangstellenden voor de training kunnen zich nog tot 1 oktober aanmelden via info@venrayindialoog.nl. De training is gratis. 

 

 

 

03-06-2014
Informatie-avond gespreksleiders

Hoe zorg je voor een veilig, waarderend en open gesprek? Heb je een luisterend oor? Welke middelen en technieken kun je inzetten om een goed gesprek te hebben? Ben je nieuwsgierig naar de 4 stappen methodiek van Venray in Dialoog? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 17 juni in restaurant De Reden, Langstraat 16 in Venray.

 

 

 


lees verder »
06-05-2014
Dialoog over geluk raakt deelnemers
Dialoog over geluk raakt deelnemers

“Wat is het eerste waaraan je denkt bij het woord geluk?” Met deze vraag opende gespreksleider Gerard van den Buijs afgelopen donderdag 1 mei de dialoog over geluk. Samen met de zes deelnemers aan de dialoog was hij te gast bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid. Aan de hand van het thema geluk werden levensverhalen uitgewisseld, dromen gedeeld en werd met elkaar besproken hoe tot actie over te gaan om deze dromen te realiseren.


lees verder »
29-04-2014
Dialoog on Tour

In de aanloop naar de Dialoogweek bezoekt de landelijke organisatie op 1 mei Venray onder de noemer “Dialoog on Tour”.
Wij organiseren daarvoor op die middag een dialoogtafel met het landelijke thema “Geluk”. Wij zijn dan te gast bij het Vincent van Gogh Instituut.
Aan de dialoogtafel nemen deel:

Karin Oppelland - Directeur van Nederland in Dialoog / gespreksleider
Hans Gilissen - Burgemeester Venray / beschermheer Venray in Dialoog
Frans van de Vranden – lid bestuursteam Vincent van Gogh
Fred Weijers - Directeur schouwburg Venray
Karolina Swoboda - Directeur Otto Workforce
Martin Delhij – Sr. adviseur Wonen Limburg 

Gerard van den Buijs – Voorzitter werkgroep Venray in Dialoog

 

08-04-2014
Burgemeester beschermheer Venray in Dialoog
Burgemeester beschermheer Venray in Dialoog

De werkgroep van Venray in Dialoog installeerde maandag 7 april burgemeester Hans Gilissen tot haar beschermheer. “Dialoog is als het ware mijn corebusiness als burgemeester”, zegt Hans Gilissen. “Met dialoog kun je mensen verbinden, bruggen slaan. Ook als het om gevoelige onderwerpen gaat.”

 

 


lees verder »