VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

10-11-2014
Week van de Dialoog geopend bij Wonen Limburg

De officiële opening gebeurde door middel van een speeddialoog, met aan tafel: beschermheer van Venray in Dialoog Hans Gilissen; Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg; Marijke Cieraad, curator Odapark, Christ van den Munckhof, Kabelkrant Venray en Peel en Maas TV en Karima Dimouni, bestuurslid Stichting Islamitisch Centrum Venray.

Zij ervoeren de dialoog als waardevol en inspirerend: “De dialoog geeft ruimte voor nieuwe ideeën, andere geluiden en smaken”, “Ik heb me laten verrassen door te luisteren naar andere dromen. Dit heeft me zeer geraakt”, “Iedereen die aan tafel zat, wil de dingen graag samen doen”, zijn enkele van de reacties na afloop.

 

Verschillen overbruggen

De werkgroep Venray in Dialoog koos als centraal thema Vitaal Venray. Een thema dat veel mensen raakt. Voor Wonen Limburg een reden om ambassadeur van de Week van de Dialoog 2014 te zijn.  “Vitaliteit een belangrijk thema voor ons als wooncoöperatie”, vertelt Martin Delhij, senior adviseur Wijkontwikkeling. “Wij noemen onszelf wat dat betreft ook liever een ‘leefcoöperatie’, omdat we er continu naar streven leefgemeenschappen te vormen waarin ontmoeting tussen mensen wordt gestimuleerd en verschillen tussen mensen worden overbrugd. Ook kijken we naar wat mensen nog meer nodig hebben om prettig te leven?  Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het platteland vitaal blijft? Niet voor niets het thema van de dialoogtafel bij Wonen Limburg .”