VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

03-03-2020
Dialoogcafé on Tour over verslaving

Verslavingen zijn er in vele vormen. Drugs-, alcohol-, game-, seks- en eetverslavingen zijn de meest voorkomende die we kennen. Maar er zijn nog legio ‘onbekende’ verslavingen waar wij nog geen weet van hebben. Daarom nodigt Venray in Dialoog op 18 maart a.s. mensen aan de dialoogtafel uit die hier ervaring mee hebben. Ook ontmoeten wij graag ‘relaties’ die hierover willen meepraten. Wat betekent het om partner, kind, ouder of vriend van een verslaafde te zijn?

 

Venray in Dialoog heeft ervaringsdeskundige Carl de Bruijn uitgenodigd als tafelgast. Carl, ‘verslaafde in herstel’ zoals hij het mooi noemt, heeft vanuit een nieuw verworven kracht, samen met andere herstellende verslaafden(fellows) Stichting LUKT opgericht;  Luisteren, Uitspreken, Kwetsbaarheid, Toenadering.
Carl deelt op 18 maart zijn ervaring. Hij woont in Geijsteren en werkt als parttimer op de ledenadministratie bij SV Venray. Daarnaast is hij druk met het opstarten van Stichting LUKT. Hij is vrijwilliger bij Omroep Venray en is regelmatig te horen op zondagmiddag bij voetbalwedstrijden en in het radioprogramma ‘Vrij Laat’ op vrijdagavond.

 

Wat zijn je ervaringen met verslaving?

Carl: ‘In het begin lijkt het allemaal wel leuk en gebruikte ik recreatief. Ik zag het gebruiken van cannabis niet echt als een gevaar, maar mijn verslaving nam me steeds meer over en voelde me afzakken. Uiteindelijk had ik geen werk meer, kwam in de schulden, in de bijstand en had ik moeite om te gaan met het leven. Ondanks dat ik probeerde te overleven met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Na de 1e behandeling in 2015 bij Vincent van Gogh, kreeg ik ook nog de diagnose lichte vorm van PDD NOS oftewel autisme. Na de dood van mijn moeder eind 2016 ben ik aan mezelf gaan werken en leerde veel tijdens een behandeling in Portugal. Ik had een terugval nodig om hulp te leren vragen en mezelf nog meer uit te spreken. Vanaf 7 juli 2017 ben ik clean en ik ga regelmatig naar bijeen-komsten van zelfhulpgroepen. Ik heb me kunnen ontwikkelen, heb nu werk en ben tevreden over het leven wat ik nu leid waarin ik van mezelf kan houden.’

 

Wat is je wens of droom?

Carl: ‘Te kunnen blijven genieten van het leven, iets meer te doen met mijn ervaringsdeskundigheid met autisme en verslaving. Meer bekendheid hieraan geven bijvoorbeeld. Ook wil ik meer bewustwording creëren en het bespreekbaar maken van bijvoorbeeld verslaving. Wat of wie zit erachter?’

 

Aanmelden
Het Dialoogcafé van Venray in Dialoog gaat in 2020 zo nu en dan de boer op. Naast de dialoogtafels in Proeflokaal Goesting, vinden dialooggesprekken ook plaats op andere locaties.
Het Dialoogcafé op 18 maart vindt van 19.30 – 22.00 uur plaats in Paviljoen Don Bosco, St. Annapark Noordsingel Venray (het park is autoluw, graag voor de slagboom parkeren en lopen naar het Leescafé.) U bent welkom vanaf 19.15 uur. Koffie en thee worden aangeboden door Leescafé 2.0. Er kunnen maximaal acht personen deelnemen. Daarom graag aanmelden via info@venrayindialoog.nl. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.


Geïnteresseerden die 18 maart niet kunnen, maar wel graag in contact komen met Carl, kunnen mailen naar carl.debruijn@home.nl.