VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

04-01-2018
Passie voor boeken
Passie voor boeken

Wat is er heerlijker dan je laten meevoeren door het verhaal in een boek? Een spannende detective, een historische roman, een aangrijpende biografie. Ze nemen je even mee naar een andere werkelijkheid. ‘Passie voor boeken’ is het dan ook het thema van het eerste dialoogcafé van 2018 op 10 januari a.s. van 19.30-22.00 uur. U bent van harte welkom aan de dialoogtafel in Proeflokaal Goesting bij tafelheer Maarten Streefkerk en dialoogleider Yvette van Rijswick.

Maarten is een echte boekenliefhebber en -verzamelaar. Naast zijn werk in de zorg, runt hij sinds 10 januari 2016 – inmiddels samen met een tiental vrijwilligers - Leescafé St Bernard. Het Leescafé is inmiddels een bekende plek voor veel Venraynaren. Het is een ontmoetingsplek vóór en dóór boekenliefhebbers!  Een heerlijke plek om even tot rust te komen, je (lees)ervaringen te delen en je te laten verrassen door interessante ontmoetingen met andere leespassionisten. Iedereen mag gratis een of meer boeken mee naar huis nemen.

De boeken zijn afkomstig van mensen die via het Leescafé hun geliefde boeken een tweede leven willen geven. Boekenliefhebbers willen de gelezen verhalen doorgeven aan en zijn nieuwsgierig naar de boeken die door anderen zijn ingebracht. Aan tafel in het Leescafé worden er onder het genot van een bakje koffie of thee leeservaringen uitgewisseld en boeken aanbevolen. Bezoekers vinden elkaar zo niet alleen in hun passie voor lezen, maar ontdekken al pratende ook andere raakvlakken. Er wordt gepraat en geluisterd.

Dat is ook de basis van de dialoog op 10 januari. Het dialooggesprek verloopt via 4 stappen: Kennismaken, ervaringen delen, dromen en doen. Yvette – zelf gezegend met een overvolle boekenkast van 15m2 – zal de dialoog leiden. Maarten en Yvette hopen op 10 januari hun passie te mogen delen met andere liefhebbers. Want boeken lezen is mooi, maar ervaringen over boeken delen is nog mooier!