VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

06-05-2014
Dialoog over geluk raakt deelnemers
Dialoog over geluk raakt deelnemers

“Wat is het eerste waaraan je denkt bij het woord geluk?” Met deze vraag opende gespreksleider Gerard van den Buijs afgelopen donderdag 1 mei de dialoog over geluk. Samen met de zes deelnemers aan de dialoog was hij te gast bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid. Aan de hand van het thema geluk werden levensverhalen uitgewisseld, dromen gedeeld en werd met elkaar besproken hoe tot actie over te gaan om deze dromen te realiseren.

 

Deelnemers aan de dialoog waren Hans Gilissen, burgemeester én beschermheer van Venray in Dialoog; Frans van de Vranden, lid bestuursteam Vincent van Gogh; Karolina Swoboda, directeur Otto Nederland BV; Martin Delhij, senior adviseur wijkontwikkeling Wonen Limburg, Toon Kateman, voorzitter Venray Centraal  en Dagmar Matthijssen, Novia communicatie en werkgroep Venray in Dialoog.  De dialoog over geluk raakte de deelnemers. “Dialoog is geluk”, zo verwoordde een van hen. Daarnaast werd vooral de open communicatie en het uitwisselen van ervaringen als waardevol ervaren.

 

Luisteren naar elkaar

De dialoog over geluk maakte onderdeel uit van ‘Dialoog on tour’. Een activiteit van Nederland in dialoog. Aan een dialoogtafel praten mensen met verschillende achtergronden in een veilige sfeer openhartig met elkaar. Ze wisselen ervaringen en gedachten uit en luisteren naar elkaar. Gerard van den Buijs: “Bij een dialoog gaat het niet om discussie over meningsverschillen. Er hoeft ook geen gezamenlijk standpunt uit te komen. Door de dialogen ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert persoonlijke ervaringen op en leidt soms tot nieuwe initiatieven die de binding versterken.”

 

Venray Vitaal

In de week van 7 tot 14 november zijn de Nationale dagen van de dialoog. Ook in Venray zal er die week elke dag een dialoogtafel worden georganiseerd rondom het thema Venray Vitaal. Iedere inwoner van Venray wordt uitgenodigd hier aan deel te nemen als gastheer/vrouw, gespreksleider of deelnemer.