VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Week van de Dialoog 2018

Omzien naar elkaar, hoe doe je dat in Venray?

 

Ook dit jaar deden wij als vrijwilligers van Venray in Dialoog weer mee en wilden we met het thema bijdragen aan een gemeente waarin het goed samenleven is. Wat gebeurt er als je de ander echt ziet? En als jij gezien wordt? Er zijn mooie dialogen gevoerd aan tafels in Hospice Zenit, bij JOC IJsselsteyn en in de wijken Veltum, De Brabander en Landweert.

In de Week van de dialoog kun je op verschillende plekken in Venray dorpsgenoten ontmoeten, elkaar zien, ontdekken, in gesprek gaan, andere werelden ontdekken. Er zijn dialogen waar iedereen bij kan aansluiten en dialogen meer specifiek voor buurtbewoners, vrijwilliger. Door elkaar te zien, met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, komen we erachter hoe we kijken, wat we belangrijk vinden en wat we kunnen betekenen. Zo leren we beter samen leven en samen wonen in Venray.


Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Aan één dialoogtafel kunnen minimaal vier en maximaal acht personen deelnemen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt 2,5 uur.