VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Lezing 'Jongerendialogen in Utrecht'


Inleider: Sascha van Rooijen en Naomi Nivillac, Utrecht in Dialoog

Aantal deelnemers: maximaal 20
Tijdstip: 30 minuten 

 

Het is broodnodig dat jongeren elkaar in dialoog blijven ontmoeten, inspireren en waarderen. In dialoog komen jongeren met verschillende achtergronden, interesses en mogelijkheden tot nieuwe inzichten en handelingsperspectieven. Daarom organiseert Utrecht in Dialoog met regelmaat en in samenwerking met andere organisaties jongerendialogen op scholen, bij jongerenorganisaties, in buurtcentra en op andere plekken.

In kleine groepen gaan jongeren (18-25 jaar) dan met elkaar in gesprek  over onderwerpen als gelijkwaardigheid, armoede, respect, identiteit, discriminatie en polarisatie. Vaak worden deze dialogen ook begeleid door getrainde, jonge gespreksleiders.


Tijdens deze lezing kunt u luisteren naar hun ervaringen, de opzet van de jongerendialogen, de rol van de gemeente en andere samenwerkingspartners. Zij vertellen hoe zij deze specifieke (en vaak moeilijk bereikbare) doelgroep van jongeren bereiken, eventueel opleiden, geïnteresseerd houden.
En u kunt natuurlijk vragen stellen!


Wilt u hierover doorpraten dan bent u van harte welkom aan de betreffende proeverij-dialoogtafels. De dialoog wordt dan gevoerd op de manier zoals dat in Utrecht met jongeren gebeurt.